Verzekerde Ziekenhuis Bezoeker
lijst van de ziekenhuizen lijst van de ziekenhuizen Home en fr nl

Wat is MEDI-ASSISTANCE?

MEDI-ASSISTANCE is een initiatief van drie eersteklas verzekeraars : AXA Belgium, AG Insurance en Winterthur. Sinds 18 januari 2008 is Winterthur in de AXA Groep geïntegreerd en sindsdien bevat MEDI-ASSISTANCE twee maatschappijen: AXA Belgium en AG Insurance. Deze twee verzekeraars bundelen hun krachten om een hoogwaardige service in hospitalisatieverzekeringen te bieden.
MEDI-ASSISTANCE is gekoppeld aan de hospitalisatieverzekering aangeboden door een van deze twee maatschappijen.
MEDI-ASSISTANCE biedt de verzekerde een hele reeks diensten die hem helpen om zijn hospitalisatie in volledige rust te organiseren : informatie, bijstand, derdebetalerssysteem.

Het derdebetalerssysteem maakt de onmiddellijke facturering mogelijk door het ziekenhuis aan de verzekeraar van alle kosten met betrekking tot een hospitalisatie.

In de praktijk beschikt de verzekerde klant over een MEDI-ASSISTANCE-kaart, een toegangssleutel tot deze verschillende diensten, waarop het telefoonnummer vermeld is dat hij moet bellen in geval van hospitalisatie.

Hij krijgt er :

alle nodige informatie over zijn dekkingen

de bevestiging van de tenlasteneming van de hospitalisatie door zijn verzekeraar (één van de drie maatschappijen),

de bevestiging van de toekenning van het derdebetalerssysteem (rechtstreekse betaling van de facturen door de verzekeraar aan het ziekenhuis).

Legal disclaimer